402 year Cycle = 27 X 777 Sabbath = Solar & Sabbatical Sync

1 Sabbatical Year:

1 Week = 6 days + 1 Sabbath = 7 Days

1 Month = 4 Weeks = 24 days + 4 Sabbaths = 28 Days

1 Year = 13 Months = 312 days + 52 Sabbaths = 364 Days

1  Solar Year = 365.2425 Days    Error = 1.2425 Days

49 Sabbatical Year:

6 Years = 364 Days X 6 Years = 2,184 Days

7th Year = 364 Days + 7 Days  = 371 Days

7 Sabbatical Years = 2,184 + 371 Days = 2,555 Days

7  Solar Years = 365.2425 X 7 = 2,556.6975 Days    Error = 1.6975

14th Sabbatical Year        = 2555 + 2555 = 5110 Days

14th Solar Year = 365.2425 X 14 = 5113.395 days   Error = 3.395 days

28th Year        = 5110 + 5110 + 7 Days = 10227 Days

28th Solar Year = 365.2425 * 28 = 10226.79 Days   Error = - 0.21 day

49th Year        = 28 years + 14 years + 7 years =10227 + 5110 + 2555 = 17892 Days

49th Solar Year = 365.2425 * 49 = 17896.883 Days   Error = 4.8825 days

50th Jubilee Year: Add 7 Days

50th Year = 17892 + 364 Days + 7 Days = 18,263 Days

50 Solar Years = 50 X 365.2425 = 18,262.125 Days Error = -0.875 Days

400th  Sabbatical Years:  Grand Jubilees: Subtract 7 Days

7 Jubilees = 350 years = 7 X 50 years =  7 X 18,263 Days   = 127,841 Days

8th Jubilee =  50 years = 18,263 Days - 7 Days   = 18,256 Days

400 Sabbatical Years = 127,841 +18,256 = 146,097 Days

400 Solar Years = 400 X 365.2425 = 146,097 Days        Error = none

400 Years =  146,097 Days = 146,097 Days/(7 Days/Sabbath) = 20,871 Sabbaths

If we divide 20,871 Sabbaths with 777, we will get 26.8610039.

To make it a complete number 27, that would be 146,853 Days.

That would need 756 more days.

756 days is equivalent to 2 Sabbatical years (2 X 13 X 28)  + 1 lunar month (28).

So, 27 X 777 X Sabbath = 400 Years + 2 Sabbatical Years + 1 Sabbatical Month

That would be 402 Sabbatical Years + 1 Sabbatical Month

So, every 402 Years, the cycle will move by one month to another month.

See the 402 year cycle on the next page.

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print